Søndag starter Vejle Boldklubs kamp om overlevelse

På søndag spiller Vejle Boldklub sidste kamp i grundspillet mod Esbjerg. Det er en kamp, der kan vise sig at få rigtig stor betydning for, om Vejle Boldklub spiller i Superligaen til næste sæson.

Af Andreas Bek, torsdag den 14. marts 2019

I weekenden spillede Vejle 1-1 mod Vendsyssel. Foto: Andreas Bek.


Vejle Boldklub kan ikke undgå nedrykningspillet i Superligaen. Derfor handler søndagens kamp mod Esbjerg om at få vigtige point, der i sidste ende kan sikre Vejle en plads i Superligaen til næste sæson.

”Vi skal spille kampen, som var det den sidste kamp, vi skulle spille i hele vores liv,” siger anfører, Jacob Schoop.

Esbjerg har vundet deres to seneste hjemmekampe mod Brøndby og Horsens, mens Vejle i deres seneste kamp måtte nøjes med et enkelt point mod Vendsyssel, i en kamp der endte 1-1.

Anfører Jacob Schoop tror på, at de kan få tre point med hjem fra Esbjerg.

”Vi har haft et fint tag på Esbjerg, de seneste gange vi har mødt dem, så det tror vi også på, at vi kan have igen,” siger han.

Vejle Boldklub har for nylig fået ny mand på trænerposten. Rumænske Constantin Gâlcă afløser italienske Adolfo Sormani. Det har bragt nye taktiske formationer med sig, som Vejle siden deres seneste kamp mod Vendsyssel har finpudset.

Selvom kampen på søndag er vigtig for Vejle, er der ikke nogle specifikke hold, Jacob Schoop gerne vil undgå.

”Jeg synes, at Superligaen er meget jævn. FCK og Midtjylland skiller sig ud, men resten af holdene synes jeg egentlig, vi kan få point imod,” siger han.

Hvis ikke Vejle vinder mod Esbjerg på søndag, ender de på sidstepladsen i Superligaen. Det vil betyde, at chancen for at rykke ned i 1. division er stor. Jacob Schoop havde ikke regnet med at ligge på Superligaens sidsteplads inden sidste spillerunde i grundspillet.

”Vi havde aldrig drømt om at stå her. Det er nærmest et mareridt at stå her på sidstepladsen,” siger han.

Vejles nærmeste konkurrenter er Hobro og Vendsyssel, som spiller mod henholdsvis F.C. København og FC Nordsjælland i weekenden.