Social støtte skal hjælpe de hjemløse

I Vejle Kommune kan de godt finde boliger til de hjemløse. Problemet er at få dem til at blive boende. Kommunen har lavet en hjemløsestrategi, der skal sikre, at de hjemløse i sidste ende får en fast bolig. Det skal ske igennem kontakt og støtte til den hjemløse.

Af Andreas Bek, tirsdag den 12. marts 2019

Vejle Kommune har ambitioner om at halvere antallet af hjemløse inden 2021. Foto: Bjarke Ørsted / Ritzau Scanpix

I Vejle Kommune har man lavet en ny hjemløsestrategi for 2019-2021 med det formål, at der skal være 50 procent færre hjemløse i Vejle Kommune i 2021. Kommunen har fået tildelt tre millioner kroner fra Socialstyrelsen til den nye hjemløsestrategi. Her er strategien blandt andet at skabe en helhedsorienteret social indsats.

”Det vigtigste er, at vi laver en massiv støtte omkring den hjemløse. Hvilken boligform vi finder, og om det er en midlertidig bolig eller en permanent løsning, det er faktisk ikke det, der er vigtigt,” siger Gitte Frederiksen (V), formand for Voksenudvalget i Vejle.

Boligerne skal findes blandt de almene boliger
Ifølge Almenboligloven skal en almen boligorganisation stille mindst hver fjerde almene bolig til rådighed til at løse boligsociale problemstillinger som f.eks. hjemløshed. Det fremgår i Vejle Kommunes hjemløsestrategi.

”Vi vil gerne arbejde med, at tilbyde boliger til hjemløse, på samme måde som vi gør til udlændinge. Det er det, der ligger i denne her strategi,” siger Gitte Frederiksen (V).

Hele byrådet bakker op om hjemløsestrategien. Gitte Frederiksen (V) påpeger, at det er vigtigt, at det er et samlet byråd, der er med til at sætte de nye tiltag i gang.