Borgmesteren vil ikke beskytte byens butikker mod postgrundprojekt

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) vil fremme Vejles detailhandel med den lokalplan, der tillader NPV’s Gammelhavn på postgrunden. Også selvom det er på bekostning af de nuværende butikker i gågaden. Dan Skjerning (A) så hellere, at der ikke kom flere butikker, men siger, at der ikke er noget at gøre for at stoppe projektet.

Af Tim Bergholdt Barsøe, tirsdag den 12. marts 2019

Vejles gågade kan fremover få kamp til stregen, når postgrundprojektet er færdigt. (Foto: Thor Hiis)

Jens Ejner Christensen (V) mener ikke, at det er kommunens opgave at sørge for at nuværende butikker i gågaden ikke bukker under for de store nye butikker. Det udtaler han, da Hvem, Hvad, Vejle spørger ham om det projekt, NPV kommer til at opføre på posthusgrunden.

”Vi har i den vestlige verden ikke tradition for at undlade at vedtage lokalplaner, fordi vi vil beskytte noget eksisterende,” siger han.

De lokale butikker er nervøse for, at det nye center vil trække flere butikker væk fra gågaden og centeret Bryggen. Flere butikker står allerede tomme i gågaden, mens hver sjette butik er tom i Bryggen. Ejeren af tøjbutikken Louise på gågaden, Ole Kristensen, mener ikke, at NPV’s projekt vil være godt for byen. Han så hellere, at der bliver bygget flere lejligheder og parkeringspladser.

”Vi har masser af tomme butikslokaler nede i Vestergade. Vi har Bryggen, der er halvtomt. Det er vanvittigt at skulle til at konkurrere med nye butikker,” siger han.

Dan Skjerning (A) sidder med i Økonomiudvalget og syntes godt om det projekt, NPV fremlagde for nogle år siden. I dag har han og resten af Socialdemokratiet i byrådet skiftet mening. Det skyldes, at de har hørt, at NPV har forsøgt at tage butikker fra gågaden ind i centret i stedet for at få nye butikker til.

Siden da har Socialdemokratiet undersøgt, om kommunen kunne købe grunden, men det har vist sig umuligt. Borgmesteren vil ikke forholde sig til det som Socialdemokratiet siger, de har hørt om NPV’s forsøg på at hente butikker fra gågaden.